Jesteście ciekawi co wyszło? Zapraszam! :-)
Dzisiejszą tartę przygotowałam w wersji naprawdę klasycznej, bo połączenie gruszki i camemberta to po prostu mistrzostwo! A jako, że nie chciałam się dziś bawić z kurczakiem, tylko szukałam szybkiej opcji, wybrałam to połączenie. I bardzo mi posmakowało ;-) Choć następnym razem wysilę się i poświęcę odrobinę więcej czasu. Jednak wiadomo, jak u studenta bywa z czasem ;-) Nie mniej jednak debiut zakończył się sukcesem, tarta była bardzo smaczna.
Składniki na ciasto:
* 180 g mąki owsianej
* 3 łyżeczki masła extra
* 3 łyżki mleka
* pół łyżeczki soli
* 1 jajo
* szczypta papryki słodkiej
* szczypta czosnku staropolskiego
Nadzienie:
* 1 gruszka
* camembert z dodatkiem ziół
* 2 jaja
* 2 łyżki jogurtu naturalnego
* sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Odkładamy na 30 min do lodówki (choć ja pominęłam tą kwestię, ponieważ byłam mega głodna).
2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st, wykładamy blachę papierem, cienko wałkujemy ciasto i przekładamy do formy, a następnie widelcem je nakłuwamy.
3. Podpiekamy przez 15-20 min.
4. Gruszkę i camemberta kroimy w paseczki i układamy na podpieczonym i wystudzonym spodzie.
6. Jaja, jogurt, pieprz, sól i zioła łączymy w jedną masę i zalewamy nią naszą tartę
7. Wkładamy do piekarnika na 20-25 min i voila ;-)
Prosto, smacznie i zdrowo!
Do następnego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz